Dodany: 2015-11-24 14:19:23
images/jajka.jpgc3fc8.jpgJajka faszerowane to tradycyjne polskie danie, które bardzo często pojawia się na wielkanocnym stole. Można je jeść podczas świątecznego śniadania, ale również spożywając obiady opole, jako przystawka.

Dodany: 2015-11-24 13:59:50
images/salatka jarzynowa.jpg79a57.jpg Sałatka jarzynowa jest tradycyjnym daniem pojawiającym się na każdym świątecznym stole. Jej składniki są ogólnodostępne i bardzo łatwo jest ją przygotować. Na pewno jednak wymaga trochę pracy, bo samo krojenie i siekanie warzyw może zająć kilka godzin, zwłaszcza jeśli nasza rodzina ma duże potrzeby i przygotowujemy większą ilość sałatki.

Dodany: 2015-11-24 13:39:11
images/schabowy.jpgbe31e.jpg Polska kuchnia jest dość tradycyjna i posiada swoje standardowe dania, które często goszczą na naszych stołach. Oczywiście na niedzielnym obiedzie króluje rosół i kotlet schabowy z kiszonym ogórkiem i ziemniakami, co jest już tradycją w polskich domach.