Dodany: 2015-11-27 12:59:44
images/ziolaprowansalskie.JPG63f0c.JPG Zioła prowansalskie to mieszanka idealnie nadająca się do zastosowania w przypadku potraw z mięs, pieczeni, zup, a także ryb. Jak sama nazwa wskazuje wywodzą się one z Prowansji.

Dodany: 2015-11-27 12:51:53
images/BlueMoon.jpg69bb8.jpg Wyrób odpowiedniego trunku do posiłku jest kwestią czasami bardzo skomplikowaną i nie zawsze potrafimy sobie z tym poradzić. Do czerwonych mięs czy dziczyzny pasują wina wytrawne, białe wino półwytrawne nadaje się natomiast do dań takich jak ryby czy drób.

Dodany: 2015-11-27 12:42:11
images/sala weselna 2.jpg9df4d.jpg Sztuka przygotowywania stołu do spożycia posiłku jest jednym z elementów dobrego wychowania. Savoir-vivre szczegółowo określa jak musza być ułożone sztućce i talerze, a także w jaki sposób najlepiej nakryć stół, gdzie ułożyć serwetki.

Dodany: 2015-11-27 12:13:21
images/angielskie.sniadanie.jpg3bc40.jpg Dobry posiłek musi być nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Jak podkreśla restauracja obiady opole w obecnych czasach dbałość o zdrowe odżywianie jest niezwykle ważna, ponieważ nigdy wcześniej dania i produkty w sklepach nie były tak nafaszerowane chemią jak teraz.

Dodany: 2015-11-24 14:19:23
images/jajka.jpgc3fc8.jpgJajka faszerowane to tradycyjne polskie danie, które bardzo często pojawia się na wielkanocnym stole. Można je jeść podczas świątecznego śniadania, ale również spożywając obiady opole, jako przystawka.