Dodany: 2011-08-01 14:33:54

 

Cechy kuchni włoskiej Mamma Mia zielona pietruszka- te słynne słowa wypowiadał nie mniej słynny Szpieg z Krainy Deszczowców. Cóż innego chciałoby się krzyknąć kosztując wyśmienitej włoskiej kuchni?! I czy używa się w niej zielonej pietruszki?!

 

Nie inaczej i nie tylko. Kuchnia włoska słynie z dodawania do swoich dań takich przypraw jak- oregano, bazylia, estragon, tymianek i rozmaryn. Bez używania tych przypraw, włoskie dania nie będą tak wykwintne jak powinny.  Udowodni nam to restauracja gdańsk, w której dania włoskie to majstersztyk. Włosi przepadają za makaronami i typowo mącznymi rzeczami. Nie stronią także od owoców morza. Restauracja gdańsk idealnie dopasowuje się do przepisów kuchni włoskiej.  

 

Cały świat karmi nas pizzą, risotto, spaghetti czy lasagnią. Równie słynne są pierożki tortellini czy ravioli. Restauracja gdańsk dobrze wie, czym zachwycić klienta. Serwuje też takie rarytasy jak tiramisu czy panna cota. Te wyśmienite desery są najczęściej zamawianą pozycją przez klientów takiego miejsca, jakim jest restauracja gdańsk. Warto też wspomnieć, że słoneczna Italia to serowa mekka. Parmezan, mozarella, gorgonzola, mascarpone, ricotta, pecorino- to nieodłączne w kuchni włoskiej rodzaje serów.

 

Dodaj nowy komentarz do artykułu Cechy kuchni włoskiej
Nick: