Dodany: 2011-08-01 14:31:32
 

Cechy kuchni meksykańskiejMeksyk słynie nie tylko z granicy, którą przekraczają wszyscy pragnący wolności. To także miejsce, które znane jest z wyjątkowo smacznej i oryginalnej kuchni. Słynne burrito czy tortilla to tylko jedne z wielu dań, którymi zajadają się amerykanie, Europejczycy, Azjaci i wszystkie inne narody.

 

Restauracja gdańsk proponuje nam te właśnie wyśmienite pyszności jak również wiele innych nieodkrytych i tych znanych potraw kuchni meksykańskiej. Restauracja gdańsk to miejsce w którym wykorzystuje się znane w Meksyku składniki, takie jak kukurydza i mąka kukurydziana, papryka, chili. Restauracja gdańsk serwuje także słynne sosy meksykańskie, czyli salsa i guacamole.

 

Bez nich wiele potraw nie miałoby tak specyficznego i aromatycznego smaku. Pyszne pszenne bułki, placki i mace to podstawa kuchni meksykańskiej. Dlatego właśnie restauracja gdańsk posiada w swoim menu takie pozycje jak nachos, enchiladas czy tacos. Te charakterystyczne potrawy są uwielbiane przez gości miejsca jakim jest restauracja gdańsk. Nie trzeba więc nakładać sombrera i krzyczeć „ole” by spróbować pysznej, pikantnej meksykańskiej kuchni..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Cechy kuchni meksykańskiej
Nick: