Dodany: 2015-11-27 12:59:44

 

Zioła prowansalskieZioła prowansalskie to mieszanka idealnie nadająca się do zastosowania w przypadku potraw z mięs, pieczeni, zup, a także ryb. Jak sama nazwa wskazuje wywodzą się one z Prowansji.

 

Pomimo, że krajem ich pochodzenia jest Francja, to z powodzeniem możemy znaleźć wchodzące w ich skład zioła również w Polsce, bo nie są to żadne egzotyczne składniki. Jak radzi restauracja obiady opole warto na co dzień używać ziół prowansalskich, ponieważ nadają one potrawom szlachetnego smaku i aromatu. W ich skład wchodzi tymianek, mięta pieprzowa, rozmaryn, bazylia, cząber, szałwia.

 

Jak radzi restauracja obiady opole mieszanka ta z powodzeniem może być stosowana również do potraw z mięs mielonych, ziołowych sosów. Warto także pamiętać, że zioła prowansalskie nie zawierają soli, więc jeśli zdecydowaliśmy się na przyprawienie nimi określonej potrawy to nie obędzie się bez dosolenia jej. Jak radzi restauracja obiady opole warto w swojej codziennej kuchni używać również tego typu mieszanek i eksperymentować ze smakami..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Zioła prowansalskie
Nick: