Dodany: 2015-11-24 14:19:23

Jajka faszerowaneJajka faszerowane to tradycyjne polskie danie, które bardzo często pojawia się na wielkanocnym stole. Można je jeść podczas świątecznego śniadania, ale również spożywając obiady opole, jako przystawka.

 

Faszerowane jajka mogą być przyrządzone z rybą, przyprawami. Bardzo ciekawym połączeniem może być dodatek łososia czy szczypiorku. Jajka podawane tradycyjnie z majonezem na pewno posmakują każdemu z domowników. Należy je ugotować na twardo, przekroić na pół, wyjąć część żółtek i potem wszystko zależy już tak naprawdę tylko od naszej fantazji.

Wyjęte z jajek żółtka możemy drobniutko posiekać, połączyć na przykład z twarożkiem, dodać szczypiorek pokrojony w drobną kostkę i faszerować. Restauracja obiady opole poleca zwłaszcza dodatek ryb do faszerowanych jajek. Może to być wspomniany wyżej wędzony łosoś, tuńczyk w zalewie. Jako dodatek możemy wykorzystać również szpinak, bazylię. Tak naprawdę nasza własna inwencja twórcza może stworzyć najbardziej smakowite danie – restauracja obiady opole radzi, żeby korzystać z niej i dać się ponieść fantazji w kuchni..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Jajka faszerowane
Nick: