Dodany: 2015-11-24 13:39:11
 

Kotlet schabowy Polska kuchnia jest dość tradycyjna i posiada swoje standardowe dania, które często goszczą na naszych stołach. Oczywiście na niedzielnym obiedzie króluje rosół i kotlet schabowy z kiszonym ogórkiem i ziemniakami, co jest już tradycją w polskich domach.

 

Schab to najbardziej wartościowa część wieprzowiny, która ma niewielką ilość tłuszczu i dlatego jest tak dobrym składnikiem do przygotowania soczystych kotletów na tradycyjne obiady opole. Kotlety schabowe przygotowujemy w panierce, uprzednio rozbijając mięso tłuczkiem, żeby stało się bardziej delikatne. Mięso musimy również odpowiednio przyprawić, ale do tego celu najlepiej sprawdzi się po prostu pieprz i sól. Przed panierowaniem obtaczamy w jajku, a następnie maczamy w bułce tartej.

 

Tak przygotowany kotlet to znakomita propozycja na tradycyjne obiady opole. Pamiętajmy również, że bardzo ważna podczas smażenia jest temperatura tłuszczu – tylko dobre nagrzanie patelni gwarantuje, że kotlety nie przywrą i nie przypalą się. Takie dania możemy łatwo przyrządzić w domu lub skosztować w tradycyjnej restauracji obiady opole.

 .

Dodaj nowy komentarz do artykułu Kotlet schabowy
Nick: