Dodany: 2015-11-19 12:55:08

 

PieprzNa rynku mamy różne rodzaje pieprzu, począwszy od tradycyjnego czarnego przeznaczonego do zmielenia, przez ziołowy, zielony, czerwony, aż po biały.

 

Charakterystyczny smak zawdzięcza on składnikowi zwanemu piperyną. Pieprz czarny jak przekonuje catering opole jest najczęściej używaną w kuchni przyprawą, zaraz po soli. Tak naprawdę możemy go używać do wszystkich potraw, ponieważ wszędzie znajdzie swoje wykorzystanie.

 

Catering opole zaleca, żeby używać pieprzu w kuleczkach, przeznaczonego do zmielenia bezpośrednio przez przyprawianiem, ponieważ posiada on najlepszy aromat. Pieprz biały to natomiast doskonały składnik do przyprawiania ryb, galaret rybnych, jajek, zup. Warto również podkreślić, że podczas gotowania zup należy używać dwóch rodzajów pieprzu – całego oraz zmielonego, jednak ten w kuleczkach należy dodawać do potrawy na samym początku, zaś zmielony tuż pod konie gotowania. Jak podkreśla catering opole pieprz ziołowy z kolei jest mieszanką odpowiednich ziół i również nadaje się do przyprawiania praktycznie wszystkich potraw..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Pieprz
Nick: