Dodany: 2015-11-18 14:33:03

RozmarynRozmaryn jest jednym ze składników ziół prowansalskich i bywa uważany za jedno z tradycyjnych ziół używanych w kuchni francuskiej. Co ciekawe można go hodować nawet na balkonie, żeby zawsze mieć pod ręką jego świeże zbiory. Do czego catering opole używa rozmarynu?

 

Przede wszystkim do przyprawiania różnego rodzaju mięs, takich jak na przykład baranina i jagnięcina, ponieważ nadaje pieczeni niezwykły aromat, ale również do przyrządzania wieprzowiny, drobiu, dziczyzny. Catering opole zaleca stosowanie rozmarynku jako składnika poprawiającego smak pieczeni, pasztetów, ryb, makaronów, pieczonych ziemniaków. Jak więc widzimy możliwości wykorzystania rozmarynku są tak naprawdę nieograniczone. Jego zapach charakteryzuje się dużą intensywnością.

 

Catering opole poleca również dodawanie tego zioła do mięs pieczonych na rożnie, ponieważ nada im wyśmienity smak i aromat, dzięki czemu będą one jeszcze smaczniejsze. Warto też wspomnieć, że zioło to posiada właściwości lecznicze, możemy więc zaliczyć go do dobroczynnych składników z apteki natury..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Rozmaryn
Nick: