Dodany: 2015-11-18 13:11:56
 

Cytryna z anyżemCytryna z anyżem to przekąska, która spodoba się na pewno każdemu wielbicielowi smakołyków. Anyż to przyprawa znana już od czasów starożytności i od dawna wiadomo o jej wszechstronnych właściwościach.

 

Jak podkreśla firma catering opole cytryna z anyżem jest znakomitym dodatkiem na przykład do kompotu, którego przygotowanie nie nastręczy nam naprawdę najmniejszych trudności. Anyż gwiazdkowy dodajemy do soku z cytryny, następnie dajemy rabarbar, cukier i wszystko zalewamy wrzątkiem. Kompot taki musimy zagotować, a następnie możemy już pić schłodzony – radzi catering opole.

 

Zresztą możemy również pokusić się o przygotowanie marynowanej cytryny z anyżem gwiazdkowym. Cytryny należy obrać i pokroić w ósemki, ułożyć w słoiczkach, przyprawy takie jak anyż, kardamon, cukier trzcinowy należy następnie razem z sokiem pomarańczowym i zagotować. Catering opole radzi, żeby następnie pozakręcać słoiczki i zagotować. Tak przygotowana przekąska będzie na pewno bardzo dobrym pomysłem na długie jesienne i zimowe wieczory..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Cytryna z anyżem
Nick: