Dodany: 2015-11-03 13:56:59

 

Z jakich produktów przygotować przetworyW dzisiejszych czasach nie zapominajmy o przetworach, które są alternatywą dla wszechobecnych dań z konserwantami, czy zamawianych potraw takich jak catering opole. Przygotowując przetwory przede wszystkim sami wiemy co wkładamy do środka, jakich składników używamy, a catering opole serwuje nam sobie tylko znane dania.

 

Przetwory mogą być przygotowywane zarówno z sezonowych warzyw, jak i z owoców. Warto wiedzieć, że nie tylko te przechowywane w szklanych słojach noszą miano przetworów, ale również mrożonki. Przetwory przygotowywane są najczęściej z ogórków, papryki, równie popularne jest także sporządzanie ich z truskawek, jabłek, śliwek. Możemy przygotować smaczne powidła, które zawierają najmniej cukru ze wszystkich przetworów owocowych. Można przygotować je ze śliwek, a cukier dodajemy dopiero na koniec.

 

Równie smaczne są marmolady, które można przygotować z naprawdę wielu owoców, jabłek, truskawek, pigwy, czarnych porzeczek. Lepiej smakują te wielogatunkowe. Warto także pokusić się o przygotowanie kiszonych ogórków czy sałatki, w skład której wejdą pokrojone warzywa takie jak papryka, ogórki, marchewka, czego nie zastąpi żaden catering opole..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Z jakich produktów przygotować przetwory
Nick: