Dodany: 2015-11-02 14:17:40

 

Czy warto robić przetworyPrzetwory są źródłem witamin i minerałów na zimę, kiedy w sklepach nie można dostać swojskich warzyw czy owoców. I chociaż w dzisiejszych czasach gdy króluje catering opole i rzadko kto ma czas, żeby zrobić słoiki na zimę to jednak warto przypomnieć sobie tę niezwykłą sztukę.

 

Domowa spiżarnia na pewno zyska jeśli samodzielnie przygotujemy przetwory z letnich owoców czy warzyw, zwłaszcza jeśli nasz ogródek dotknęła klęska urodzaju i wyjątkowo obrodziło. Można przygotowywać przetwory w marynacie, czyli roztworze octowym, mamy tutaj na myśli głównie ogórki czy paprykę w occie. Warto również przygotować kwaszonki, których smaku nie zastąpi nawet najlepiej przygotowany catering opole. Kwaszona kapusta jest bardzo bogatym źródłem witamin na jesień i zimę, a niezapomniany smak kiszonych ogórków kojarzy się z wizytami u babci.

 

Oczywiście warto też pomyśleć o słodkich przetworach, przygotować owoce konserwowane cukrem, konfitury, dżemy, powidła. W ten sposób nawet najbardziej sroga zima będzie pełna cennych składników, których na próżno szukać w potrawach typu catering opole..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Czy warto robić przetwory
Nick: