Dodany: 2012-10-15 11:20:42

 

Jak działają restauracje hoteloweRestauracja tak jak ta znajdująca się w hotel pod warszawą nie jest typową restauracją kulinarną. Po pierwsze lokale gastronomiczne w hotelach zajmują się w pierwszej kolejności wydawaniem posiłków dla gości hotelowych.

 

Inne ich funkcje zostały zepchnięte do minimum i w ten sposób ich dostępność dla klientów z zewnątrz została ograniczona w znacznym stopniu, przekonuje szef hotel pod warszawą. Restauracja w hotel pod warszawą wydaje dla gości hotelu trzy posiłki dziennie, obiad, śniadanie i kolację. To jej bezsprzeczny obowiązek, za wywiązywanie się z niego opłacani są pracownicy restauracji.

 

To jedyna zasadnicza różnica jaka oddziela restauracje zwyczajne od takich jak ta umieszczona w hotel pod warszawą. Jest jeszcze kilka mniejszych różnic, do nich zalicza się to, że organizacja dań jest w głównej mierze na zasadzie szwedzkiego stołu, nie ma podawania dań do stolików. Obsługa zatrudniona do hotelu jest dużo większa niż w przeciętnym lokalu i sam lokal ma większe rozmiary, wystrój nie jest sprecyzowany i nie jest to kuchnia tematyczna.

 .

Dodaj nowy komentarz do artykułu Jak działają restauracje hotelowe
Nick: